Terschelling links

’t Behouden Huys
Museum ’t Behouden Huys laat je kennis maken met het eiland, de bewoners en gebruiken van vroeger en nu.
De sprookjes en sagen, die de Terschellingers elkaar eeuwenlang doorvertelden, kun je zien en horen in een speciale (ver)dwaalexpositie.
Ook veel aandacht voor de beroemde Terschellinger ontdekkingsreiziger Willem Barentsz.
En voor kinderen van 3 tot 13 jaar is er een schatkistspeurtocht.
Commandeurstraat 30, West-Terschelling

Wrakkenmuseum
Op de Waddeneilanden leefde men vroeger voor een deel van wat er na een zware storm op het strand aanspoelde. De boerderij waarin dit spannende museum is gevestigd, is zelfs opgebouwd uit de resten van een oud schip.
Terschellingers zijn de beste wrakkenduikers van de hele Noordzee en je vind hier allerlei spullen uit gezonken onderzeeërs en schepen.
Achter de boerderij ligt de piraten-speeltuin met een echt piratenschip, een boomhut, boeien en bakens, delen van een onderzeeër en oude vliegtuigbommen.
Formerum Zuid 13, Formerum-Terschelling

Centrum voor Natuur en Landschap
In dit natuurmuseum vind je naast exposities over zeestromingen, duinvorming en het weer ook enkele bijzonder mooie zeeaquariums. Vooral de roggenbak is de moeite waard, je mag deze platvissen zelfs aanraken.
Burg. Reedekerstraat 11, West-Terschelling

Bunkercomplex Tiger
Meer dan honderd bunkers vormen tezamen de Duitse radarstelling Tiger uit de tweede wereldoorlog. De bunkers zijn pas enkele jaren geleden uitgegraven en nu voor het eerst te betreden.
Tigerpad 5, West-Terschelling

Kinderboerderij en landbouwmuseum ’t Hooivak
Kalfjes die met de fles melk krijgen, geiten die uit je hand eten en voor het eerst op een echte pony rijden. Ook kan je hier zelf je eigen boter maken en leer je hoe brood nou eigenlijk gemaakt wordt.
Kooiweg 3, Hoorn-Terschelling

Natuurschuur Lies
Dit is het startpunt van veel excursies van Staatbosbeheer. In de natuurschuur vind je een leuke expositie over de rijke waddennatuur met een SBB-medewerker die er veel over kan vertellen.
Lies, Terschelling, op het kruispunt van de fietspaden

Eendekooi Hoorn
Deze geheel gerestaureerde eendekooi is ook zonder begeleiding vrij toegankelijk. Het is een oase van rust met een schattig klein kooihuisje.
Hoorn, Terschelling